31 år, HitecVision-partner og nybakt alumniprisvinner

Under årets alumnikonferanse for Handelshøgskolen ved UiS ble Sunniva L. Bjørnstad utropt som vinner av Alumniprisen 2019. Dette er en utmerkelse for en tidligere student ved HHUiS som har utmerket seg i samfunns- og eller næringsliv.

Sunniva er altså en HHUiS-alumn, og fullførte sin bachelorgrad i økonomi og informatikk på Handelshøgskolen ved UiS i 2011. Hun er nå eneste kvinnelige partner i milliardselskapet HitecVision.

Juryen som bestod av alumner, vitenskapelige- og administrativt ansatte samt studenter ved universitetet, la vekt på at Sunniva med sine personlige egenskaper og faglig dyktighet har maktet å trenge gjennom det såkalte glasstaket i en tøff og mannsdominert bransje - i en alder av kun 31 år.

I sin tale til Alumnikonferansen kom prisvinneren med mange lovord om livet som student ved UiS, hvor hun lærte å beherske mange fag, men også mye om seg selv som person. Hun fremhevet viktigheten av å engasjere seg i de mange tilbudene som finnes ved et universitet parallelt til studiene, og at dette er noe som beriker ethvert studieløp.

- Selv hadde jeg veldig mye glede av linjeforeningene, både det faglige og sosiale tilbudet disse har. Jeg satte også stor pris på muligheten jeg fikk til å dra på utveksling til Berkeley i California. Jeg var dette semesteret den eneste på utveksling fra UiS til Berkeley, og håper virkelig at dette antallet nå er noe høyere enn én.

Da Sunniva var yngre bar hun på en drøm om å bli musiker, og hadde på det tidspunktet snarere sett for seg å motta en Spellemannspris for en musikalsk prestasjon en gang i fremtiden, enn for en karriereprestasjon innen finans. Desto mer overraskende og smigrende ble det å motta denne prisen nå. HitecVision-partneren kommer med en siste anmodning til Handelshøgskolen for veien videre: - Forsterk kontakten med næringslivet. Det har alle alt å tjene på, både bedriftene, studentene og fakultetet.