Børs og fakultet: Hva koster det grønne skiftet?

Møtet drøfter det grønne skiftet og omstillingen av norsk økonomi mot et samfunn med lavere klimagassutslipp i et samfunnsøkonomisk og innovasjonsforskning perspektiv.

 

Klarer det norske samfunnet å lage en politikk og virkemidler som gir en samfunnsøkonomisk effektiv omstilling til et samfunn med lavere klimautslipp? Er det aktører med mye politisk makt som legger vesentlige premisser, og hva betyr dette for innretningen og effektiviteten til tiltakene? Hvordan skal vi vurdere de tiltakene som regjeringen så langt har satt i verk, og hva betyr disse for vår region?

Paneldebatt med bl.a: Ragnar Tveterås, Torfinn Harding, Klaus Mohn m.fl.

Møteleder: Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen.

Sted: UiS Campus Ullandhaug, Kjell Arholms hus, Auditorium 1

Påmeldingsfrist: 20. september - PÅMELDING HER (ekstern side til Næringsforeningen) HHUiS Alumnere må bruke rabattkode ARRHHUIS for å få gratis adgang.

Program

  • 07.45 Registrering og lett frokost.
  • 08.00 Velkommen, ved Ola Kvaløy, dekan HHUiS.
  • 08.10 Foredrag, ved Ragnar Tveterås, professor HHUiS.
  • 08.35 Paneldiskusjon og Q & A med alle tilstedeværende: Ragnar Tveterås, Torfinn Harding og Klaus Mohn.
  • 09.10 Oppsummering og veien videre.
  • 09.15 Takk for i dag.

Møteleder: Harald Minge, adm. direktør Næringsforeningen.

Børs og fakultet arrangeres av Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger (HHUIS) og Næringsforeningen i Stavanger-regionen (NiS). Børs og fakultet foregår på Universitetet (ikke i Rosenkildehuset).

Ragnar Tveterås Ragnar Tveterås er professor ved HHUIS og leder Centre for Innovation Research. Han forsker på næringsøkonomi og sjømatnæringen, og studerer blant annet verdikjeder for sjømat, produktivitet og næringsklynger. Han har en mastergrad i samfunnsøkonomi fra UiB og doktorgrad fra NHH.

Torfinn Harding Torfinn Harding er professor ved HHUIS. Han er også tilknyttet Oxford Centre for Analyse av naturressursbaserte økonomier og CESifo. Han har tidligere jobbet for Statistisk sentralbyrå, Universitetet i Oxford og Universitetet i Sussex. Han har doktorgrad i økonomi fra NTNU.  I sin forskning fokuserer Harding på økonomisk utvikling, med vekt på naturressurser og internasjonal handel og investeringer.

Klaus Mohn Klaus Mohn er professor og rektor ved Universitetet i Stavanger (UIS). Han har en mastergrad i økonomi fra NHH og en doktorgrad i petroleumsøkonomi. Han var Statoils konsernsjeføkonom i fire år, fram til 2013, hvor han begynte ved handelshøgskolen ved UIS. Klaus tiltrådte som rektor i 2019.

For mer info om møtet, kontakt Egil Svela, HHUIS/ Trude R. Hembre, Næringsforeningen.

>> Avbestilling må gjøres innen 48 timer før møtestart. 

>> Det skal være trygt å besøke oss! Vi følger alle smittevernråd fra Folkehelseinstituttet og norske myndigheter for å sikre at våre møteplasser er trygge. Alle deltakere skal framvise gyldig koronasertifikat/negativ test. Vi ber deg sette deg inn i våre krav og rutiner HER, før du kommer.