Jobber som regissør og fotograf

Stian Skjerping har studert fjernsyns- og multimedieproduksjon ved UiS og jobber nå som regissør og fotograf i Screen Story.

Fjernsyns- og multimedieproduksjon er et variert studie, hvor man får prøve seg på mye forskjellig, alt fra journalistikk til lydmiksing, flerkameraproduksjoner og det å lage film og alt det innebærer, sier Stian Skjerping.

Hvorfor valgte du å studere fjernsyns- og multimediaproduksjon ved Universitetet i Stavanger?

Studieplanen og emnene så veldig interessante ut. Det så ut som et variert studie, hvor man får prøve seg på mye forskjellig, alt fra journalistikk til lydmiksing, flerkameraproduksjoner og det å lage film og alt det innebærer. 

Hva husker du best fra studietiden din ved UiS?

Det gode miljøet som er på avdelingen. Man blir en tett og sammensveiset gjeng som utfordrer og hjelper hverandre gjennom alle tre årene. Samtidig som emnene er varierte og det er mye praktisk arbeid.

Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

All den praktiske delen av studiet, hvor man får være hands-on med kamera, mikrofoner, lys og så videre. Alt det man lærer om storytelling er også ekstremt viktig, hvordan man forteller en historie ved bruk av bilder, lyd, musikk for eksempel.

Hva liker du best med jobben din?

Jeg liker at det er så varierende arbeidsoppgaver og prosjekter. Den ene dagen kan jeg rykke ut og filme en brann for TV 2 Nyhetene, den neste dagen filmer jeg en dokumentar for NRK, eller regisserer, filmer og klipper et prosjekt for en bedrift som trenger noe til sosiale medier. I tillegg til muligheten for å pitche egne prosjekter og idéer.